Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonBNC - Srce od kamena

Introspekcija

Srce od kamena

Korana Klasan

27.02.2022.

Riječi su posrednici između naših srca, mostovi koji omogućuju prevazići jaz koji se nalazi između nas. U svijetu u kojemu vlada harmonija nije potrebno mnogo riječi. Nema jaza, svi smo povezani, usklađeni, uštimani na istu frekvenciju. Naši su životi i djelovanja u skladnom odnosu. U distorzičnom svijetu, u svijetu disharmonije, poremećaja, nitko nikoga ne osjeća, ne razumije. Gubimo se u mislima, utapamo u riječima. Razbolijevamo se od svega što nismo u stanju izgovoriti, što se taloži u našim nutrinama. Talog, koji s vremenom okameni.. pa postepeno počinjemo živjeti s kamenom u grudima umjesto sa srcem u grudima.

Pretvaramo se u hodajuće hridi. Razaramo, a stvoreni smo da stvaramo. Stagniramo, a stvoreni smo da rastemo. Ne činimo mnogo ni smisleno ni svrsishodno. Tratimo vrijeme, ne marimo za dragocjenost života. Živimo živote bez smisla jer je smisao okamenio i ostao zarobljen i zaboravljen u srcu od kamena.