Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonBNC - Tragovi

Introspekcija

Tragovi

Korana Klasan

02.08.2022.

Što se sve u nama krije, čega li smo slijepi vlasnici? Tko su naši preci, žubore li još u nama njihove stare pjesme o životu i o znanju.

U doba neznanja osjećam se kao lutalica u stranome svijetu, s neobjašnjivom nostalgičnošću za nepoznatom prošlošću. Svijet je ovo bez znanja, bez spoznaje, bez istine. Toliko ljudi, knjiga, sadržaja, toliko riječi.. no gdje je znanje? Da li se ono primjenjuje, ima li smisla znanje bez primjene..? Da li se žive životi ili se tek snivaju snovi. Beskonačni snovi, bez početka i bez kraja.

Jesu li životi postali reciklažna dvorišta snova.. kojima trguju majstori iluzije.. - jesu, za mnoge!

Ne može se osluhnuti istina u svijetu punom buke. Istina obitava u tananom svijetu, ona je nježna i krhka. Kao što smo i mi, nježna i krhka bića. S velikom snagom i moći. Zašto smo povjerovali da smo mali i beznačajni, kako i kada se to dogodilo..? Ovaj je svijet pun nametnutosti, osloboditi se želim svih nametnutih takozvanih istina i vjerovanja, svih uvjerenja, baš svega izvanjskoga. Istina je unutar, ne izvan. Unutar nas je naša snaga i moć, izvan nas sve je distrakcija različitih oblika i veličina. Kako bi nas se uvjerilo u suprotnost naše prirode. Zato se nasilno i ubrzano mijenja naše prirodno okruženje, zato je sve preglasno, prešareno, prezačinjeno. Dosta mi je buke i priče, i nemira i nezahvalnosti, i nerazumijevanja i neznanja.

Znanje. Razumijevanje. Zahvalnost. Mir. Tišina.